Stockholms stad

Stockholm er en by som stadig vokser. Creuna bistår Stockholms stad i å nå sin 'Visjon 2030 - et Stockholm i verdensklasse' der vi hjelper innbyggerne med å ta del i byens tilbud, tjenester, opplevelser og stadige utvikling via digitale løsninger i absolutt verdensklasse.

Utfordringer

Stockholms stad er en stor og desentralisert organisasjon med mange forskjellige enheter som har ulike behov for digital kommunikasjon, men som samtidig skal ha én og samme avsender. Creuna arbeider med Stockholms stads mange forskjellige nettsteder, som er rettet mot ulike målgrupper, og vi utvikler digitale tjenester og plattformer til de forskjellige enhetene i organisasjonen.

Løsninger

Creunas arbeid for Stockholms stad omfatter rådgivning, utvikling av digital strategi og konsepter, interaksjonsdesign, systemutvikling samt drift av deres digitale løsninger. Siden 2005 har vi vært ansvarlige for den digital strategien, både i forhold til den interne og eksterne kommunikasjonen.

Resultater

Stockholms stads digitale kommunikasjon er helt i forkant og får bred anerkjennelse for det av brukerne. I 2009, 2010 og 2012 ble Stockholm.se kåret til Sveriges beste offentlige nettsted av Internetworld Awards. Funksjonen "Sammenlikne tjenester" har fått betydelig oppmerksomhet, også i resten av Europa, og har satt nye standarder for hvordan kommunale tjenester kan presenteres og sammenliknes. Funksjonen "Varmepumpe - søk om tillatelse" vant prisen "Guldlänken 2010" for beste offentlige e-tjeneste.

Med disse og mange andre høyprofilerte funksjoner har Stockholm.se etablert en posisjon som offentlig nettsted i verdensklasse.


Populært hus får nytt hjem på nettet

Kulturhuset har flere tusen arrangementer årlig og er Sveriges tredje mest populære besøksmål. Creuna fikk oppgaven med å lage husets nye nettsted, og etter en grundig analyse kom vi opp med et nytt konsept for deres digitale kommunikasjon: På bakgrunn av bygningens arkitektur og en grafisk manual, utviklet vi et digitalt formspråk som skaper tydelig gjenkjennelse til bygningen og stemningen der.

Da Creuna skulle lage Kulturhusets nettsted var én av utfordringene å synliggjøre alle aktivitetene som huset tilbyr, og gjøre det enkelt for de besøkende å finne det de søker. Vi laget en effektiv kalenderfunksjon med oversikt over datoer for konserter, filmer, klubbkvelder; bokstavelig talt tusenvis av arrangementer, hvert år. I tillegg er det enkelt å finne avdelingen du er på utkikk etter.

Det har vært en takknemlig oppgave å digitalisere Kulturhusets aktiviteter. Via nettstedet kan du nå delta og oppleve utrolig mye - akkurat som du gjør i selve bygningen. I Creunas visjon er rett og slett Kulturhuset blitt forlenget ut på internett.

Besøk Kulturhuset


Screen – galleriet for digital kunst

På Kulturhusets nettsted kan du i det digitale kunstgalleriet Screen se en rekke eksklusive webutstillinger med digital kunst, som enda ikke er vist på Kulturhuset. Du kan også få svar på dine spørsmål fra husets kunstmedarbeidere og til og med lage dine egne animasjoner. Prosjektet er utviklet for å vokse og være i stadig utvikling, samtidig som det skal være en permanent del av Kulturhusets nettsted.

Et av målene med det digitale galleriet er å nå frem til yngre målgrupper og øke tilgjengeligheten for kunst, så den ikke bare er forbeholdt de tradisjonelt kunstinteresserte. Det yngre publikummet, som er erfarne brukere av digitale medier, har nå alle muligheter til å utfolde seg kreativt og sette sitt personlige preg på innholdet.

Se mer


Si det med en film - supersosial lærerportal

"Pedagog Stockholm" er en sosial og informativ portal for lærere i Stockholm.

Ved hjelp av kortfilmer, egen Youtube-kanal, Facebook og Twitter kan lærerne inspirere hverandre, utveksle erfaringer, stille spørsmål og få informasjon om alt som omhandler skole og pedagogikk.

Det er også knyttet en rekke populære blogger til nettstedet, der lærerne kan debattere aktuelle temaer. På kalenderen, som holdes løpende oppdatert, kan man med et par klikk melde seg på aktuelle kurs og foredrag.

Besøk Pedagog Stockholm


Under construction - business as usual

Stockholm.se har gjennomgått en grunnleggende og omfattende ombygging, der strukturer er gjort om, og navigasjon og utseende har blitt redesignet. Siden nettstedet er svært populært og mange mennesker til daglig jobber med innholdet, var det svært viktig at nettstedet alltid var tilgjengelig og aldri hadde nedetid.

Vår oppgave var å legge fundamentet for det nye nettstedet, og samtidig foreta en del store endringer uten å måtte avbryte arbeidet. Resultatet ble en trinnvis lansering av nye Stocholm.se, som i dag er et av Sveriges mest populære, offentlige nettsteder.

Besøk Stockholm! 


Vinnerbyen

Sveriges beste kommunale nettsted, 2012

"Med sin satsing på åpne data og api-portalen ”Open Stockholm”, samt flere nye tjenester rettet mot innbyggernes behov, er Stockholm.se Sveriges beste kommune-nettsted. I løpet av året er eksisterende og nye e-tjenester blitt utviklet. Samtidig er design og brukervennlighet forbedret på hele nettstedet. Kommunen ga til og med fra seg koden til sitt sammenlikningsverktøy da Karlstad kommune ville lage et liknende konsept. Stockholm.se er virkelig i forkant."

Internetworld, 2012

Sveriges beste kommunale nettsted, 2010

"Sveriges beste kommunale nettsted er hele tiden på vei fremover. Den er til og med pedagogisk, ser bra ut, og nye e-tjenester tilføres kontinuerlig. Dette gjør livet enklere for både innbyggerne og kommunen selv. Slik skal et kommunalt nettsted fungere i 2010."

Internetworld, 2010

Sveriges beste kommunale nettsted 2009

"Stockholm, landets største kommune, er ikke bare flinke på nettet - de viser virkelig hvor skapet skal stå. Selv om mye gjenstår, imponeres vi veldig av utviklingskraften og alt som faktisk allerede er på plass; alt fra skolenettstedet til sykkelplanleggingsverktøyet. I tillegg er deres sammenlikningsfunksjon forbilledlig, og virkelig i forkant."

Internetworld, 2009